SUPERNATURAL BLOG

#behealthy #befree

Gery San

Elena project
ötödik hét

Megosztás itt: facebook
megosztom
Szeptember 28 – október 4.

Ennek a hétnek a legfontosabb momentuma, hogy elkezdtük kivonni a glutént is Elena étkezéséből. Ez a lépés hosszútávon rengeteget hoz a konyhára: pozitív egészségügyi hatásai lesznek mentálisan, illetve a fogyás és a test általános jólléte szempontjából egyaránt.

És ez most nem egy afféle jópofa trend, hanem egy szakmailag nagyon komolyan megalapozott döntés. Meg egyúttal a rideg valóság hidegzuhanya is: 

 

a glutén szinte mindenki egészségét folyamatosan károsítja és többnyire az elhízás kialakulásában is igen jelentős a szerepe

 

Arról, hogy a glutént pontosan miért is érdemes száműzni a táplálkozásunkból kb. egy regényt tudnék írni. Vagy inkább kettőt, de szerencsére nálamnál jóval kompetensebb személyek megtették ezt már kellő alapossággal:

Ezt a két könyvet mindenképp érdemes elolvasni, mert közel teljeskörűen leírja mi is a helyzet a modern gabonával. Ráadásul ezeket a könyveket nem szenzációhajhász kuruzslók, hanem praktizáló orvosok írták. Az egyiket egy gasztroenterológus és neurológus szaktekintély (Dr. David Perlmutter), a másikat pedig egy neves kardiológus (Dr. William Davis).

A két könyvben leírtakon túl is tanultam számos egyéb, ha lehet még mélyebb információt arról, hogy mi is történt a búzával az ötvenes évek környékén, amikoris egy génmanipuláció eredményeként a búza elnyerte a mai, az „eredetinél” sokkal magasabb kalászszámú formáját. Akkor az ezt a munkát elvégző személyt Nobel díjjal tüntették ki és sok tudós nagy kevélyen mondogatta: „lám amire a természet nem képes, mi azt is könnyedén megoldottuk..!”

Csak most ennyi évtizeddel később kezd látszani, az autoimmunbetegségek, cöliákiák, tápanyagérzékenységek és -intoleranciák futótűzszerű terjedésével, hogy mindez mekkora öngól is volt valójában. És ez bizony még csak a jéghegy csúcsa ám!

Ráadásul jómagam a könyvekben nem szereplő geopolitikai háttérrel is tisztában vagyok, ami még sötétebbé teszi ezt a történetet. De ebbe már bele sem megyek, mert még összeesküvés elmélet gyártónak titulálnak (érdekes amúgy, hogy egy ilyen billoggal milyen könnyű bármilyen elméletet azonnal kiherélni, nem?).

És egyrészt állatira nem vagyok az, másrészt ez a blog egész más tematikával foglalkozik, úgyhogy a lényeg mindebből annyi, hogy a Diéta 2.0 egy ponton száműzi a glutént az étrendjéből – így aztán Elena is pontosan ezt kényszerül most tenni.

Akit meg komolyabban is érdekelnek az okok, az két dolgot tehet: vagy tényleg elolvassa a könyveket, és/vagy folyamatosan látogatja ezt a blogot, ahol számos információt adok majd erről is.

Na jó, igazából az első opcionális csak, ide mindenképp jöjjön vissza mindenki szépen!

További bejegyzések

fogyások
Gery San

Elena project
záró hetek (12-13.)

A 90 napos program befejeződött – minden szempontból kimagasló sikerrel.A rendelkezésre álló idő legvégére – de konkrétan a legutolsó napon – szépen becsúsztunk a megálmodott

blog
Gery San

Test

Világunk jellegéből adódóan a fizikai testünkben végbevitt változásainkon keresztül tudunk a leghatékonyabban fejlődni számos szempontból. Talán megdöbbentő, de szellemi és “lelki” (asztrális) kapacitásaink is nagyban

Tennél magadért?

Gyere, hozd ki magadból a legtöbbet az új multishakereinkkel!