SUPERNATURAL BLOG

#behealthy #befree

Gery San

Elena project
nyolcadik-kilencedik hét

Megosztás itt: facebook
megosztom
Október 19 – November 01.

Elena belehúzott. Elkezdte végre érezni, hogy a feszülős ruhái lógnak rajta és a mérleg is egyre kevesebbet mutat.

Olyannyira ráment, hogy bizonyos értelemben véve önfejlesztővé vált: teljesen magától olyan dolgokat tesz, amik előrébb viszik ebben a küzdelemben.

A legfontosabb ilyen momentum az volt, hogy szépen fogta és felszámolta a késő esti telefonálgatásokat meg éjszakázásokat a pihenése érdekében. Pedig nála szinte csakis ilyenkor van huzamosabb nyugi, ha elaludtak a gyerekek. Emiatt persze javarészt ezekre a késő esti órákra koncentrálódott a szociális élete egy elég jelentős része.

De fogta és elengedte. Lassan két hete szépen lefekszik a gyerekekkel aludni.
És ez nagyon jó. Megy magától, ismeri föl a saját szükségleteit és tesz is azokért. Ha egy szóval akarnám mondani:

életmódot vált!

Oké, ez tökre két szó, de a lényegen ez mit sem változtat: ha most rögtön befejeznénk ezt a programot már akkor is a legnagyobb nyugalommal nevezném sikeresnek.
Elena minden szempontból átlépte a korlátait.

Túljutott azon a ponton – és testsúlyon – amin eddig még sosem és az életmódját már tudatosan változtatja.

Nem akarok most (még) komolyabban belemenni abba, hogy miért is olyan lényeges az alvás a diéta szempontjából, de azért azt nem árt tudnotok, hogy a tudomány teljesen nyilvánvaló összefüggéseket fedezett fel az alvás és az éhségérzet szabályozása között az emberi szervezetben.

Mindennek elsősorban hormonális okai vannak. Számos kísérlet rávilágított, hogy az elegendő mennyiségűnél (7-8 óra) kevesebb alvás több fontos hormonunk szintjére is komoly hatással van. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor kialvatlan állapotban a testünkben a jóllakottságot jelző leptin szintje csökken, míg az éhségérzetünkért felelős ghreliné pedig megnövekszik.

Ha már csak pusztán ezt a két tényezőt vesszük, látható, hogy komoly csapást mérhet a diétánkra, ha nem pihenjük ki magunkat normálisan a program alatt.

(És akkor még az alvás kortizol (stressz) hormon szintjére gyakorolt hatásáról, vagy a máj glikogénraktárainak feltöltődéséről, illetve a gyengülő inzulinszenzitivitásról nem is beszéltünk…)

Szóval a lényeg, hogy az alvás bizony nagyon kell a diéták eredményességéhez és erre Elena remekül ráérzett.

Itt tartunk most, Elena bent van az utolsó harmadban és a célsúly egyáltalán nem távoli. Ha sikerül az eddigi ütemet tartani, akkor bizony be fogunk csúszni a 70 alá, ami az első számú cél volt a program elindulásakor..!

Supernatural_blog_Elena_73b

További bejegyzések

fogyások
Gery San

Elena project
záró hetek (12-13.)

A 90 napos program befejeződött – minden szempontból kimagasló sikerrel.A rendelkezésre álló idő legvégére – de konkrétan a legutolsó napon – szépen becsúsztunk a megálmodott

blog
Gery San

Test

Világunk jellegéből adódóan a fizikai testünkben végbevitt változásainkon keresztül tudunk a leghatékonyabban fejlődni számos szempontból. Talán megdöbbentő, de szellemi és “lelki” (asztrális) kapacitásaink is nagyban

Tennél magadért?

Gyere, hozd ki magadból a legtöbbet az új multishakereinkkel!